LAAT DE RESEARCH GERUST AAN ONS OVER...

Placeholder

ALGEMEEN

  De contactlenstechnologie heeft de laatste jaren een razendsnelle ontwikkeling doorgemaakt, net als alle andere vormen van technologie. De specialist kan je tegenwoordig contactlenzen aanbieden voor vrijwel elk type visuscorrectie: bij- en verziendheid, astigmatisme en ouderdomsverziendheid. Vaak zijn zowel dag- als maandlenzen mogelijk als draagmodaliteit. Raadpleeg de specialist: deze kan je vragen beantwoorden en helpt je de lenzen te kiezen die het meest geschikt zijn voor jouw ogen.

  Contactlenzen zijn zodanig ontworpen dat ze op hun plaats zou moeten blijven. Wanneer je contactlenzen op professionele wijze zijn aangemeten, zou je hiermee geen problemen moeten hebben.

   

  Het is normaal dat je gezichtsvermogen in de loop der jaren verandert. Raadpleeg je oogzorgspecialist voor een regelmatige controle van je ogen. Wij adviseren een jaarlijkse controle.

   

  Ouderdomsverziendheid is een natuurlijke verandering waar we allemaal mee te maken krijgen en waardoor het lastiger wordt om op korte afstand te zien en te lezen. Naarmate we ouder worden verliezen onze ogen een deel van hun elasticiteit. Daardoor gaat ook het vermogen om scherp te stellen voor verschillende afstanden gedeeltelijk verloren. Dit is een geleidelijk proces. Tegenwoordig zijn contactlenzen een populaire optie voor ouderdomsverziendheid.

   

  Astigmatisme is een veel voorkomende en meestal niet-ernstige oogaandoening die leidt tot een wazig, vervormd of ‘vaag’ beeld. De aandoening treedt op wanneer de vorm van het hoornvlies geen perfecte kromming heeft. Hoe onregelmatiger de vorm van het oog, hoe waarschijnlijker het is dat je corrigerende lenzen nodig hebt om lichtstralen beter te focussen.

   

  SPECIFIEKE INFORMATIE OVER DAGLENZEN

   Daglenzen zijn ontworpen om eenmalig te worden gedragen. Meestal worden ze verkocht in verpakkingen van 30 of 90 lenzen. Elke lens zit in een aparte kleine blisterverpakking. Daglenzen doe je gewoon 's ochtends in, en aan het einde van de dag doe je ze uit en gooi je ze weg.

    

   De draagduur van daglenzen begint bij het in doen 's ochtends en eindigt bij het uitdoen vroeg of laat in de avond. Wij adviseren je om de aanwijzingen van je oogzorgspecialist nauwgezet op te volgen.

    

   Voor daglenzen is geen contactlensvloeistof nodig. 's Ochtends doe je ze gewoon in en 's avonds gooi je ze weg.

    

   Multifocale daglenzen zijn hetzelfde als normale daglenzen, maar met één belangrijk verschil: het zijn contactlenzen voor personen met ouderdomsverziendheid. Ze zijn zodanig ontworpen dat de drager voorwerpen van dichtbij, op tussenafstand en ver weg scherp ziet.+

    

   Torische daglenzen zijn hetzelfde als normale daglenzen, maar met één belangrijk verschil: het zijn contactlenzen voor astigmatisme. Over het algemeen hebben personen met astigmatisme soms last van een wazig of vervormd beeld. Dit komt door een onregelmatig gevormd hoornvlies: hoe groter de onregelmatigheid, hoe groter de kans dat je corrigerende lenzen nodig hebt om lichtstralen beter te kunnen focussen.

    

   SPECIFIEKE INFORMATIE OVER MAANDLENZEN

    Maandlenzen zijn bedoeld om een maand lang dagelijks te worden gedragen. Meestal worden ze verkocht in een verpakking van 3 of 6 lenzen. Elke lens zit in een aparte kleine blisterverpakking. Je haalt de lens uit de verpakking en doet deze in. Je draagt de lens overdag, en verwijdert en reinigt deze 's avonds weer. Sommige maandlenzen, zoals de AIR OPTIX® NIGHT&DAY® AQUA, zijn ook geschikt om permanent te dragen; je kunt deze maximaal 30 dagen en nachten dragen zonder ze te verwijderen†††††.

     

    Zoals de naam al zegt kunnen maandlenzen maximaal 1 maand lang worden gedragen. We adviseren dragers altijd om de aanwijzingen van hun oogzorgspecialist op te volgen.

     

    Maandlenzen moeten na het dragen worden gereinigd met lenzenvloeistof en worden bewaard in een lenzenhouder.

     

    Multifocale maandlenzen zijn hetzelfde als normale maandlenzen, maar met één belangrijk verschil: het zijn contactlenzen voor mensen met ouderdomsverziendheid. Ze zijn zodanig ontworpen dat de dragers voorwerpen van dichtbij, op tussenafstand en ver weg scherp zien.+

     

    Torische maandlenzen zijn hetzelfde als normale maandlenzen, maar met één belangrijk verschil: het zijn contactlenzen voor personen het astigmatisme. Astigmatisme is een reflectieafwijking waarbij het licht niet gelijkmatig door het oog op het netvlies wordt gebundeld. Dit veroorzaakt een wazig beeld. Bij een lichte vorm van astigmatisme zijn de symptomen soms niet waarneembaar en kunnen ze onopgemerkt blijven.

     

    MEER VRAGEN EN ANTWOORDEN

     AIR OPTIX® NIGHT & DAY® AQUA contactlenzen zijn een lenstype waarmee je kunt slapen††††††. Ze zijn gemaakt van zeer goed ademend materiaal voor een maximale zuurstofdoorlaatbaarheid. Hierdoor kan de lens permanent worden gedragen gedurende maximaal 30 dagen en nachten.

      

     Het is altijd het beste om vóór het zwemmen je contactlenzen uit te doen. Als je gaat zwemmen met je contactlenzen in, draag dan goede oogbescherming, bijvoorbeeld een duikbril. Na het zwemmen dien je de lenzen uit te doen en weg te gooien. Wanneer je na het zwemmen problemen ondervindt, neem dan zo snel mogelijk contact op met je specialist.

     Raadpleeg altijd de gebruiksaanwijzing van de contactlenzen die je op dat moment draagt.

      

      

     Ja, wanneer je veel sport, dan is het dragen van contactlenzen mogelijk voor jouw. Contactlenzen bieden je de vrijheid die bij het dragen van een bril ontbreekt.

      

     Vraag het aan de specialist. Dit is de meest geschikte persoon om je ogen te bekijken en je persoonlijk advies te geven. Ook kun je hier een snelle test doen voordat je bij de specialist langsgaat.

      

     Het antwoord op deze vraag hangt af van het soort contactlenzen dat je gebruikt. De AIR OPTIX® NIGHT&DAY® AQUA-contactlenzen zijn bijvoorbeeld speciaal ontworpen om ononderbroken te worden gedragen gedurende maximaal 30 dagen†††††. Voor meer informatie kun je terecht bij je specialist.

      

     Daglenzen hoef je niet te reinigen; je doet ze gewoon 's ochtends in, en 's avonds doe je ze uit en gooi je ze weg. Maandlenzen moeten echter wel worden gereinigd. De oogzorgspecialist kan je helpen om een lenzenvloeistof te kiezen die het meest geschikt voor jou is.

      

     Bij daglenzen heb je geen lenzenvloeistof nodig. Lenzenvloeistof is alleen nodig als je maandlenzen gebruikt. Bij maandlenzen gebruik je zulke vloeistof meestal om twee redenen, namelijk om je lenzen na het dragen te reinigen en te desinfecteren, en om je lenzen 's nachts op de juiste manier te bewaren.

      

     Denk eraan dat een goede hygiëne erg belangrijk is. Was en droog je handen dus grondig voordat je de lenzen in of uitdoet.

      

     Als je geen zin hebt om je contactlenzen schoon te maken, kun je waarschijnlijk beter voor daglenzen kiezen. Bij maandlenzen is het namelijk echt noodzakelijk om ze te reinigen volgens de aanwijzingen van je specialist. Als je dat niet doet, kun je oogproblemen krijgen. Vraag je specialist om advies.

      

     Contactlenzen en brillen zijn hulpmiddelen voor visuscorrectie. Er kunnen situaties zijn waarin een bril handiger is dan contactlenzen. Misschien draag je het liefst contactlenzen op je werk, of wanneer je leest of thuis tv-kijkt. Misschien speel je graag een bal-, water- of contactsport zonder de belemmering van een bril te voelen. Of misschien geef je vanwege je uiterlijk de voorkeur aan een uitstraling zonder bril, zodat je je altijd helemaal jezelf kunt voelen.


     Wanneer je kiest voor contactlenzen als belangrijkste visuscorrectie, adviseren we je ook een bril te nemen voor situaties waarin je geen contactlenzen draagt.

      

     KLEURLENZEN

      AIR OPTIX® COLORS-lenzen zijn kleurlenzen die zijn ontworpen om de kleur van lichte of donkere ogen te accentueren of te veranderen, met een volledig natuurlijk effect. Ze zijn verkrijgbaar met of zonder sterkte. Ze maken gebruik van de exclusieve SmartShield®-technologie en van de 3-in-1-kleurtechnologie, die op natuurlijke wijze gecombineerd wordt met de kleur van je ogen. Je kunt experimenteren met een nieuwe look, die subtiel of juist opvallend kan zijn.

       

      Ja. Contactlenzen zijn medische hulpmiddelen die moeten worden aangemeten door een specialist, ook bij personen die geen visuscorrectie nodig hebben.

       

      Beide merken kleurlenzen beschikken over de 3-in-1-kleurtechnologie. AIR OPTIX® COLORS-contactlenzen zijn echter gemaakt van een siliconenhydrogelmateriaal, dat zorgt voor een betere zuurstofdoorlaatbaarheid. Daarnaast beschikken AIR OPTIX® COLORS-lenzen over de exclusieve SmartShield®-technologie en het unieke Aqua-bevochtigingsmiddel, dat vanaf het begin langdurig draagcomfort biedt13. AIR OPTIX® COLORS-contactlenzen zijn de meest zuurstofdoorlatende gekleurde contactlenzen die er zijn, voor heldere ogen met een gezonde uitstraling28.

       

      De juiste verzorging van je contactlenzen is belangrijk, maar niet moeilijk. AIR OPTIX® COLORS-contactlenzen moeten dagelijks worden uitgedaan en gereinigd. Voor het beste resultaat adviseren wij de alles-in-één-desinfectievloeistof OPTI-FREE® PureMoist® of de reinigings- en desinfectievloeistof AOSEPT PLUS met HydraGlyde voor de verzorging van je AIR OPTIX® COLORS-lenzen.

       

      FRESHLOOK®-KLEURLENZEN

       FreshLook® zijn gekleurde contactlenzen die zijn bedoeld om de kleur van lichte of donkere ogen te accentueren of te veranderen, met een volledig natuurlijk effect. Ze zijn verkrijgbaar met of zonder visuscorrectie. Je kunt experimenteren met een nieuw uiterlijk, dat zowel subtiel als opvallend kan zijn.

        

       Met FreshLook® gekleurde contactlenzen kun je kiezen tussen dag- of maandlenzen.

       Gekleurde daglenzen zijn ontworpen om eenmalig te worden gedragen. Elke lens zit in een aparte kleine blisterverpakking. Daglenzen doe je gewoon 's ochtends in en aan het einde van de dag doe je ze uit en gooi je ze weg.

       Maandlenzen zijn ontworpen om gedurende een maand dagelijks te worden gedragen. Elke lens zit in een aparte kleine blisterverpakking. Je haalt de lens uit de verpakking en doet deze in. Je draagt de lenzen overdag. 's Avonds doe je ze weer uit en reinig je ze.

        

        

       Ja. Contactlenzen zijn medische hulpmiddelen die moeten worden aangemeten door een oogzorgspecialist, ook bij personen die geen visuscorrectie nodig hebben.

        

       Beide merken gekleurde contactlenzen beschikken over de 3-in-1 kleurtechnologie. AIR OPTIX® COLORS contactlenzen zijn echter gemaakt van een siliconen-hydrogel materiaal dat zorgt voor een betere zuurstofdoorlaatbaarheid. AIR OPTIX® COLORS beschikt bovendien over de exclusieve SmartShield® technologie en het unieke Aqua bevochtigingsmiddel dat zowel direct bij het begin als langdurig draagcomfort biedt. AIR OPTIX® COLORS contactlenzen zijn de meest zuurstofdoorlatende gekleurde contactlenzen die er zijn.

        

       De juiste verzorging van je contactlenzen is belangrijk, maar niet moeilijk. FreshLook® gekleurde maandlenzen moeten dagelijks worden verwijderd en gereinigd. Voor het beste resultaat adviseren wij OPTI-FREE® Puremoist® alles-in-één desinfectievloeistof of AOSEPT PLUS met HydraGlyde reiniging- en desinfectievloeistof om je FreshLook® contactlenzen te verzorgen.

        

       DAILIES TOTAL1®-LENZEN MET WATERGRADIËNTTECHNOLOGIE

        Er kunnen verschillende redenen bestaan waarom het dragen van contactlenzen misschien niet meer zo prettig is. Wij adviseren je om dit te bespreken met je oogzorgspecialist en te informeren naar alternatieve mogelijkheden.

         

        DAILIES TOTAL1®-lenzen worden contactlenzen met watergradiënttechnologie genoemd. Ze zijn zo ontworpen dat het watergehalte van de kern naar het oppervlak geleidelijk aan toeneemt3. Dit innovatieve materiaal laat minder water toe bij de kern, zodat er meer zuurstof naar het oog kan doorstromen4++ en het lensoppervlak een hoger watergehalte heeft3. Dankzij het materiaal met watergradiënttechnologie hebben DAILIES TOTAL1®-lenzen een watergehalte van bijna 100% op het buitenste oppervlak34. Hierdoor is een vochtkussentje het enige wat met je oog in aanraking komt34. Bijna 9 op de 10 dragers vinden dat DAILIES TOTAL1®-lenzen zo comfortabel zijn dat het voelt alsof je ze niet in hebt.35

         

         

        Je ogen hebben behoefte aan een lens die aan het einde van de dag nog net zo prettig aanvoelt als aan het begin. Het materiaal met de unieke watergradiënttechnologie vormt een subtiel vochtkussentje, dat aantoonbaar lang intact blijft39. Zelfs na 16 uur dragen hebben DAILIES TOTAL1®-lenzen nog steeds een glad, zijdezacht oppervlak39. Bijna 9 op de 10 dragers vinden dat DAILIES TOTAL1®-lenzen zo comfortabel zijn dat het voelt alsof je ze niet in hebt35. Daarom zijn ze zo aantrekkelijk voor lensdragers die hoge kwaliteit verwachten, ongeacht of zij wel of niet volledig tevreden zijn met hun huidige contactlenzen.

         

        LENZENVLOEISTOF

          

         Dit kan verschillen en is afhankelijk van de vloeistof die je gebruikt.

         Wanneer je OPTI-FREE® PureMoist® gebruikt, zijn er slechts 5 eenvoudige stappen:

         1. Vul de lege lenzenhouder met vloeistof.
         2. Bevochtig beide zijden van de lens met de vloeistof.
         3. Wrijf ongeveer 20 seconden met je vinger over elke lens.
         4. Spoel elke zijde van de lens 10 seconden af onder een gelijkmatige straal vloeistof.
         5. Plaats de lenzen in de lenzenhouder, sluit het deksel en wacht een nacht of ten minste zes uur. Maak je lenzenhouder elke dag leeg.

         Wanneer je contactlensspecialist je heeft geadviseerd om AOSEPT® PLUS met HydraGlyde® te gebruiken, dan dien je deze stappen te volgen:

         1. Spoelen: Plaats je contactlenzen in de lenzenhouder, sluit het deksel en spoel gedurende vijf seconden met AOSEPT® PLUS met HydraGlyde®.

         2. Vullen: Vul de lenzenhouder tot het maatstreepje met AOSEPT® PLUS met HydraGlyde®. Plaats de contactlenzen in de lenzenhouder en draai deze goed dicht.

         3. 6 uur laten weken: Laat de contactlenzen minstens zes uur of een nacht lang in de lenzenhouder zitten. Het duurt enige tijd om AOSEPT® PLUS met HydraGlyde® de lenzen te laten reinigen en desinfecteren, waarna de vloeistof wordt geneutraliseerd tot een milde zoutoplossing. Gebruik AOSEPT® PLUS met HydraGlyde® nooit in of rond je ogen, of om je lenzen te spoelen voordat je deze inbrengt.

          

          

         Nee, als je daglenzen draagt, heb je geen lenzenvloeistof nodig.

          

         Lenzenvloeistoffen hebben verschillende eigenschappen. Daarom kun je het beste je specialist om advies vragen.

          

         Lenzenvloeistoffen zijn bedoeld om contactlenzen te reinigen en te desinfecteren. Als je daglenzen draagt, heb je geen lenzenvloeistof nodig. Maar voor andere soorten contactlenzen is een lenzenvloeistof onmisbaar.

          

         Nee. Zoutoplossing is alleen bedoeld om je contactlenzen te spoelen, niet om deze te reinigen en te desinfecteren.