EEN NIEUWE KIJK OP CONTACTLENZEN

Net als andere vormen van technologie, heeft ook de contactlenstechnologie de afgelopen jaren een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Deze nieuwe technologieën hebben als doel de lensdrager een zo optimaal mogelijke draagervaring te bieden

FABEL NUMMER 1: ALLE CONTACTLENZEN VEROORZAKEN DROGE OGEN

Onjuist. Zo zijn DAILIES TOTAL1® contactlenzen met watergradiënttechnologie bijvoorbeeld lenzen die je niet voelt 1,2 . Lenzen met watergradiënttechnologie bevatten bijna 100% water aan het oppervlak1 . Dit betekent dat een vloeistofkussen het enige is dat in aanraking komt met het oog. Dit biedt een ongekend draagcomfort1,2,3.

Problemen met contactlenzen oplossen: droge ogen

FABEL NUMMER 2: RODE OGEN HOREN ER GEWOON BIJ

Het is waar dat roodheid van de ogen onder andere kan ontstaan doordat contactlenzen te lang worden gedragen. Een mogelijke oorzaak is dat de zuurstoftoevoer naar het oog te gering is. Van alle daglenzen laten DAILIES TOTAL1® met watergradient bijvoorbeeld het meeste zuurstof door naar het oog..

Problemen met contactlenzen oplossen: rode ogen

FABEL NUMMER 3: ALLE LENZEN ZIJN OP DEZELFDE MANIER GEMAAKT

Dit is beslist niet het geval. Er bestaan verschillende materialen en verschillende productieprocessen. Daarom adviseren we altijd om langs te gaan bij je oogzorgspecialist. Die geeft je het beste advies zodat je de lens vindt die het beste bij jou past.

Problemen met contactlenzen oplossen: lenzen die zijn afgestemd op jouw situatie

RECENTE LENSINNOVATIE

 

5223_trial-image-1____8d4fdf99-fca8-8f7f-e053-ca76a8c071e0.png

 

 

MATERIAAL MET WATERGRADIËNTTECHNOLOGIE

DAILIES TOTAL1® beschikken over de nieuwste materiaalinnovatie voor contactlenzen. Lenzen met water gradiënt technologie bevatten een toenemend watergehalte van 33% tot meer dan 80% vanuit de kern, tot bijna 100% aan het uiterste oppervlak. Dus alles wat het oog van uw patiënt raakt, is een kussen van vocht1,2,3. Daarom voelt het alsof je ze helemaal niet draagt1,2,3.

 

 

5230_trial-image-3____8d4fdf99-fbfe-8f7f-e053-ca76a8c071e0.png

 

HOGE ZUURSTOFDOORLAATBAARHEID

Zuurstof is één van de belangrijkste factoren voor het welzijn van je ogen. Een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid stimuleert heldere, gezond uitziende ogen1,2,3,4.

 

 

'Doe er wat aan'

Sommige lensdragers lopen jarenlang rond met oogproblemen zonder er met hun oogzorgspecialist over te praten. Zorg dat jij niet tot deze groep behoort. Vraag je specialist om een oplossing. Matt geeft uitleg.

'Achteraf gezien heb ik te lang gewacht'

Soms moet je een aantal lenzen uitproberen om te ontdekken welke juist voor je is. Bij Amelie was het de derde keer raak.

 

MISSCHIEN VRAAG JE HET JEZELF AF

  Er kunnen verschillende redenen bestaan waarom het dragen van contactlenzen misschien niet meer zo prettig is. Wij adviseren je om dit te bespreken met je oogzorgspecialist en te informeren naar alternatieve mogelijkheden.

   

  DAILIES TOTAL1®-lenzen worden contactlenzen met watergradiënttechnologie genoemd. Ze zijn zo ontworpen dat het watergehalte van de kern naar het oppervlak geleidelijk aan toeneemt3. Dit innovatieve materiaal laat minder water toe bij de kern, zodat er meer zuurstof naar het oog kan doorstromen4++ en het lensoppervlak een hoger watergehalte heeft3. Dankzij het materiaal met watergradiënttechnologie hebben DAILIES TOTAL1®-lenzen een watergehalte van bijna 100% op het buitenste oppervlak34. Hierdoor is een vochtkussentje het enige wat met je oog in aanraking komt34. Bijna 9 op de 10 dragers vinden dat DAILIES TOTAL1®-lenzen zo comfortabel zijn dat het voelt alsof je ze niet in hebt35.

   

  De draagduur van daglenzen begint bij het in doen 's ochtends en eindigt bij het uitdoen vroeg of laat in de avond. Wij adviseren je om de aanwijzingen van je oogzorgspecialist nauwgezet op te volgen.

   

  Je ogen hebben behoefte aan een lens die aan het einde van de dag nog net zo prettig aanvoelt als aan het begin. Het materiaal met de unieke watergradiënttechnologie vormt een subtiel vochtkussentje, dat aantoonbaar lang intact blijft39. Zelfs na 16 uur dragen hebben DAILIES TOTAL1®-lenzen nog steeds een glad, zijdezacht oppervlak39. Bijna 9 op de 10 dragers vinden dat DAILIES TOTAL1®-lenzen zo comfortabel zijn dat het voelt alsof je ze niet in hebt35. Daarom zijn ze zo aantrekkelijk voor lensdragers die hoge kwaliteit verwachten, ongeacht of zij wel of niet volledig tevreden zijn met hun huidige contactlenzen.

   

  Contactlenzen en brillen zijn hulpmiddelen voor visuscorrectie. Er kunnen situaties zijn waarin een bril handiger is dan contactlenzen. Misschien draag je het liefst contactlenzen op je werk, of wanneer je leest of thuis tv-kijkt. Misschien speel je graag een bal-, water- of contactsport zonder de belemmering van een bril te voelen. Of misschien geef je vanwege je uiterlijk de voorkeur aan een uitstraling zonder bril, zodat je je altijd helemaal jezelf kunt voelen.


  Wanneer je kiest voor contactlenzen als belangrijkste visuscorrectie, adviseren we je ook een bril te nemen voor situaties waarin je geen contactlenzen draagt.